top of page

Belastingaftrek voor ondernemers: Een overzicht van aftrekposten.


Ondernemers hebben recht op verschillende belastingaftrekposten die helpen hun belastingdruk te verlagen. Hier volgt een kort overzicht van enkele belangrijke aftrekposten voor ondernemers:

  1. Zelfstandigenaftrek: Dit is een vast bedrag dat je als ondernemer mag aftrekken van je belastbare inkomen, mits je voldoet aan het urencriterium van 1.225 uur per jaar.

  2. Startersaftrek: Ben je net begonnen met je onderneming? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de startersaftrek, een extra bedrag bovenop de zelfstandigenaftrek, mits je aan bepaalde voorwaarden voldoet.

  3. MKB-winstvrijstelling: Deze vrijstelling bedraagt een percentage van je winst na aftrek van de ondernemersaftrek. Hierdoor wordt een deel van je winst vrijgesteld van inkomstenbelasting.

  4. Investeringsaftrek: Als je investeert in bedrijfsmiddelen, kun je in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), de energie-investeringsaftrek (EIA) of de milieu-investeringsaftrek (MIA).

  5. Fiscale oudedagsreserve (FOR): Ondernemers kunnen een deel van hun winst reserveren voor hun pensioen via de FOR. Dit bedrag mag je aftrekken van je belastbare inkomen, waardoor je belastingdruk verlaagt.Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de aftrekposten waar je recht op hebt en te zorgen voor een goede administratie. Een boekhouder of belastingadviseur kan je hierbij helpen.


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page