top of page

De Kleineondernemersregeling (KOR): waarom het interessant kan zijn voor uw onderneming

De Kleineondernemersregeling (KOR) is een speciale regeling binnen de Nederlandse BTW-wetgeving die mogelijk voordelen biedt voor kleinere ondernemers. In deze blogpost bespreken we wat de KOR inhoudt, wie in aanmerking komt en waarom het interessant kan zijn voor uw bedrijf. Bij Bedrijfsboekhouder.com staan we altijd klaar om u te adviseren over de beste fiscale strategieën voor uw onderneming.


Wat is de KOR?


De KOR is een regeling die ondernemers met een jaaromzet van maximaal €20.000 vrijstelt van BTW-afdracht. Dit betekent dat u geen BTW hoeft te berekenen op uw verkoopfacturen en ook geen BTW hoeft af te dragen aan de Belastingdienst. Echter, het betekent ook dat u geen BTW kunt terugvragen op uw inkoopfacturen.


Wie komt in aanmerking?


De KOR is bedoeld voor ondernemers die in Nederland zijn gevestigd en een jaarlijkse omzet van niet meer dan €20.000 hebben. Dit geldt voor zowel eenmanszaken als voor samenwerkingsverbanden zoals vennootschappen onder firma (VOF) en maatschappen.

Waarom kan de KOR interessant zijn?

  1. Vereenvoudigde administratie: Door gebruik te maken van de KOR hoeft u geen BTW-administratie bij te houden en geen periodieke BTW-aangifte te doen. Dit bespaart u tijd en moeite, zodat u zich kunt concentreren op uw bedrijfsactiviteiten.

  2. Financieel voordeel: Als u voornamelijk aan particulieren verkoopt en beperkte inkoopkosten heeft, kan de KOR voordelig zijn. U hoeft immers geen BTW af te dragen, wat kan resulteren in een hogere winstmarge.

  3. Concurrentievoordeel: Door geen BTW op uw verkoopfacturen te berekenen, kunnen uw prijzen lager zijn dan die van uw concurrenten. Dit kan aantrekkelijk zijn voor klanten en uw onderneming een concurrentievoordeel bieden.

Conclusie:


De KOR kan interessant zijn voor kleinere ondernemers met een jaaromzet van maximaal €20.000, omdat het de administratieve lasten vermindert en mogelijk financiële voordelen biedt. Het is belangrijk om de voor- en nadelen zorgvuldig af te wegen voordat u besluit om gebruik te maken van deze regeling. Bedrijfsboekhouder.com kan u hierbij helpen door u te voorzien van deskundig advies en inzicht in de fiscale gevolgen voor uw onderneming. Neem contact met ons op om te bespreken of de KOR geschikt is voor uw bedrijf.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page