top of page

Tips om de te betalen loonheffing te minimaliseren

Als ondernemer wilt u natuurlijk zo efficiënt mogelijk omgaan met uw financiën, inclusief het minimaliseren van de te betalen loonheffing. Hier zijn enkele tips die u kunnen helpen om de loonheffing voor uw bedrijf te verlagen:

  1. Maak gebruik van heffingskortingen: Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van alle heffingskortingen waar uw werknemers recht op hebben. Denk bijvoorbeeld aan de arbeidskorting en de algemene heffingskorting. Door deze kortingen toe te passen, kunt u de te betalen loonheffing verminderen.

  2. Werkkostenregeling (WKR): Maak gebruik van de werkkostenregeling om belastingvrije vergoedingen en verstrekkingen aan uw werknemers te bieden. Binnen de WKR kunt u tot een bepaald percentage van de totale fiscale loonsom onbelaste vergoedingen verstrekken.

  3. Opleidingskosten: Investeer in de scholing van uw werknemers. Opleidingskosten zijn in veel gevallen aftrekbaar van de loonheffing, waardoor u kunt besparen op de te betalen belasting.

  4. Fiets van de zaak: Overweeg om uw werknemers een fiets van de zaak aan te bieden. Hierdoor kunnen zij fiscaal voordelig naar het werk fietsen en vermindert u de te betalen loonheffing.

  5. Pensioenregeling: Bied uw werknemers een pensioenregeling aan. Pensioenpremies zijn aftrekbaar van de loonheffing en kunnen leiden tot een verlaging van de te betalen belasting.

  6. Let op de loonbelastingtabellen: Gebruik altijd de meest recente loonbelastingtabellen bij het berekenen van de loonheffing. Dit zorgt ervoor dat u altijd de juiste bedragen inhoudt en voorkomt onnodige belastingbetalingen.

Door deze tips en trucs toe te passen, kunt u als ondernemer de te betalen loonheffing minimaliseren en zo kosten besparen. Het kan verstandig zijn om een boekhouder of salarisadministrateur in te schakelen om u hierbij te ondersteunen en te zorgen voor een correcte toepassing van de fiscale regels.


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page