top of page

Urencriterium en inkomstenbelasting

Het urencriterium is een belangrijk aspect in de inkomstenbelasting voor ondernemers, omdat het bepaalt of je in aanmerking komt voor bepaalde fiscale voordelen. Het urencriterium houdt in dat je als ondernemer minimaal 1.225 uur per jaar aan je onderneming moet besteden om aanspraak te maken op deze voordelen.


Enkele belastingvoordelen waarvoor het urencriterium geldt, zijn onder meer de zelfstandigenaftrek, startersaftrek en de meewerkaftrek. Als je aan het urencriterium voldoet, kun je deze aftrekposten in mindering brengen op je belastbare inkomen, waardoor je minder inkomstenbelasting hoeft te betalen.


Het bijhouden van een gedetailleerde urenadministratie is essentieel om aan te tonen dat je aan het urencriterium voldoet. Hierin neem je alle uren op die je besteedt aan je onderneming, inclusief indirecte uren zoals administratie, acquisitie en scholing.


Het is belangrijk om te weten dat het urencriterium niet van toepassing is op de MKB-winstvrijstelling en de investeringsaftrek, aangezien deze aftrekposten geen ureneis kennen.


Door goed op de hoogte te zijn van het urencriterium en je urenadministratie op orde te houden, kun je optimaal gebruikmaken van de fiscale voordelen voor ondernemers.5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page