top of page

Verkoopfacturen voor ZZP'ers: essentiële elementen en slimme tips.

Bijgewerkt op: 5 apr. 2023

Als ZZP'er is het belangrijk om te weten waar een verkoopfactuur aan moet voldoen om te voldoen aan de wettelijke eisen en problemen met de Belastingdienst te voorkomen. In deze blog bespreken we de essentiële elementen van een verkoopfactuur en delen we een slimme tip om uw belastingaftrek te optimaliseren.

Allereerst moeten verkoopfacturen de volgende basisinformatie bevatten:

 1. Uw volledige naam en adres.

 2. Uw btw-nummer (indien van toepassing).

 3. Uw KvK-nummer.

 4. Een uniek factuurnummer.

 5. De factuurdatum.

 6. De datum waarop de goederen of diensten zijn geleverd.

 7. Een duidelijke omschrijving van de geleverde goederen of diensten.

 8. Het bedrag exclusief btw, het btw-tarief en het btw-bedrag.

Daarnaast zijn er specifieke eisen voor facturen met betrekking tot de btw. Als u btw-plichtig bent, moeten uw facturen het volgende bevatten:

 1. Het factuurbedrag exclusief btw.

 2. Het toegepaste btw-tarief (0%, 9% of 21%).

 3. Het totale btw-bedrag in euro's.

Ten slotte is er een slimme tip die u kan helpen bij het optimaliseren van uw belastingaftrek: zorg ervoor dat u de gereden kilometers voor zakelijke doeleinden op uw factuur vermeldt. Door dit te doen, kunt u in aanmerking komen voor aftrek van zakelijke autokosten bij uw inkomstenbelastingaangifte.


Het bijhouden van een nauwkeurige en gedetailleerde administratie van uw zakelijke kilometers kan u helpen om uw belastingaftrek te maximaliseren en uw inkomstenbelasting te minimaliseren. Zorg ervoor dat u alle vereiste informatie op uw facturen vermeldt en houd uw administratie up-to-date om te profiteren van deze fiscale voordelen.


Samengevat zijn er enkele essentiële elementen waar een verkoopfactuur voor ZZP'ers aan moet voldoen. Door te zorgen voor nauwkeurige facturen en het vermelden van zakelijke kilometers, kunt u uw administratie op orde houden en profiteren van belastingaftrek. 

Wij kunnen jouw helpen bij het maken van verkoopfacturen. Stuur ons een berichtje via Whatsapp of bel ons.7 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page