top of page

Wat is een BV en de voorwaarden voor het starten ervan?

Een Besloten Vennootschap (BV) is een populaire rechtsvorm voor ondernemers in Nederland. Het is een rechtspersoon die zelfstandig verantwoordelijk is voor schulden en verplichtingen, wat betekent dat de aansprakelijkheid van de aandeelhouders in principe beperkt is tot hun inbreng in de vennootschap.

Voor het starten van een BV zijn er enkele voorwaarden waaraan voldaan moet worden:

  1. Oprichtingsakte: Een BV dient te worden opgericht door middel van een notariële akte, opgesteld door een notaris. De akte bevat onder andere de statuten van de BV.

  2. Inschrijving bij de KVK: Na het opstellen van de oprichtingsakte moet de BV worden ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KVK).

  3. Aandelenkapitaal: Er is geen wettelijk minimum aandelenkapitaal meer vereist bij het starten van een BV. Aandeelhouders kunnen zelf bepalen welk bedrag zij inbrengen, maar het moet wel in aandelen worden uitgedrukt.

  4. Bestuur: Een BV moet minimaal één bestuurder hebben. Bestuurders zijn verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van de onderneming en de vertegenwoordiging van de BV.

  5. Aandeelhouders: Een BV kan één of meerdere aandeelhouders hebben. Aandeelhouders zijn de eigenaren van de BV en hebben stemrecht tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders.

Het starten van een BV kan fiscale voordelen bieden, maar het brengt ook meer administratieve verplichtingen met zich mee, zoals het opstellen van een jaarrekening. Het is belangrijk om goed te overwegen of een BV de juiste rechtsvorm is voor jouw onderneming en om professioneel advies in te winnen bij het nemen van deze beslissing.


 

Heb je een BV of overweeg je om een BV te starten? Wij kunnen je helpen met deze keuze en leggen je de (fiscale) gevolgen graag uit.


Neem vrijblijvend contact met ons op.




2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page