top of page

Als ondernemer een huis kopen: Welke documenten heb je nodig voor de hypotheek?

Het proces van het aanvragen van een hypotheek als ondernemer kan complex zijn, vooral omdat het sterk afhangt van factoren zoals de winstgevendheid van uw bedrijf, de stabiliteit van uw inkomen, en soms zelfs het inkomen van uw partner. De jaarrekening van uw bedrijf speelt een cruciale rol in deze aanvraag.


Een jaarrekening is een gestructureerde weergave van de financiële activiteiten van uw onderneming gedurende het boekjaar. Het bestaat uit drie hoofdcomponenten:

  • Balans: Hierop staan de activa, passiva en het eigen vermogen van uw onderneming vermeld op een specifiek moment. Hier is specifieke kennis voor nodig.

  • Winst-en-verliesrekening: Deze toont hoe uw bedrijf heeft gepresteerd over het boekjaar door het documenteren van alle inkomsten en uitgaven.

  • Toelichting: Dit biedt extra informatie over de cijfers op de balans en winst-en-verliesrekening. Het bevat details over de boekhoudmethoden en eventuele risico's die uw onderneming kan lopen.


Een huis kopen kan soms stressvol zijn. Laat u daarom goed adviseren.
De jaarrekening van je onderneming is zeer belangrijk voor je hypotheek aanvraag

Een professionele boekhouder of accountant stelt doorgaans de jaarrekening op. Bij Bedrijfsboekhouder.com bieden we deze service aan, en we hebben een team van deskundige boekhouders die u kunnen helpen bij het opstellen van een nauwkeurige en gedetailleerde jaarrekening voor uw hypotheekaanvraag. De kosten voor het opstellen van een jaarrekening bedragen bij ons ongeveer €349, exclusief BTW, afhankelijk van de complexiteit van uw onderneming.


Daarnaast is het goed om te vermelden dat het inkomen van uw partner een aanzienlijke invloed kan hebben op uw hypotheekaanvraag. In veel gevallen kan het gezamenlijke inkomen van u en uw partner het bedrag dat u kunt lenen verhogen.


Het maximale hypotheekbedrag dat u kunt lenen, hangt af van uw inkomsten, uitgaven, de rentetarieven en de specifieke criteria van de bank waarbij u de hypotheek aanvraagt. Een hypotheekadviseur kan dit voor u berekenen op basis van de jaarrekening die wij voor u kunnen opstellen.


Bij Bedrijfsboekhouder.com kunnen we u begeleiden bij elke stap van uw hypotheek- aanvraagproces dankzij onze uitgebreide expertise in boekhouding en onze sterke netwerken in de vastgoed- en bankensector.


Voor meer informatie kunt u direct een afspraak verzoek indienen. U krijgt altijd binnen 2 uur een reactie.

9 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page